22 Ekim 2010 Cuma

Almanya'da yasam

Almanya'da yasam tabii ki sadece olumsuz degil. Benim cok begendigim seyler var bu yasam icerisinde. Ara ara bunlari burada paylasacagim.

Mesela: Bisiklet olayi. Yaslisi, genci, cocugu, kadini erkegi icin bisiklete binmek burada en dogal bir sey. Türkiye'den tanidigim bir genc kiz, kücükken bana bisiklet ve paten yasakti demisti. Ailesi aman birsey olur diye izin vermemisler.

Cocuklara kaskini giydirdikten ve kurallari ögrettikten sonra cekinilecek bir sey yok diye düsünüyorum ama ne yazik ki Türkiye'de olan su gercegi de göz ardi edemiyorum. Araba kullanan kisiler,  yollarin sadece kendilerine ait oldugunu saniyor ve ne yayalara, ne bisikletlilere saygi gösteriyorlar. Bisiklet yolu ise ne yazik ki yok denecek kadar az ve ancak son zamanlarda Istabul'da cok cok kücük alanlarda yeni baslamis durumda. O durumda anne babalarin kaygilarini da anlayabiliyorum.

Resimde de görüldügü gibi, yollarda arabalardan cok bisikletler var. Sehir icine giderken insanlar, park sorunuyla ugrasmamak icin bisikletle gitmeyi tercih ediyorlar.

Annnesinin yaninda lambanin yesil olmasini bekleyen cocuk.





Güzel bir manzara
Lambanin yesil olmasini bekleyen yayalar ve bisikletliler.
Bisiklet yolu belki dikkatinizi cekmistir.

2 yorum:

  1. budapeşte'deyken bisiklet sürücüleri için özel trafik ışıkları görmüştük. bildiğin kırmızı sarı ve yeşil ışık. arabalar için olanı gibi, ama daha küçük boyutlu ve üzerinde bisiklet şekli var. çok hoştu=P türkiyede böyle şeylere rastlamak tabii ki imkansız=(

    YanıtlaSil
  2. Bisikletler icin özel trafik isiklarini özellikle Hollanda'da cok görüyoruz. Almanya'da da ara ara görmek mümkün.
    (Neden bizde yok diye, kiskandiriyor ve üzüyor insani)

    YanıtlaSil